Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

Στάση στο Αγρίνιο

Ένας αγνώριστος και κουρασμένος Ολυμπιακός έμεινε στο 0-0 στο Αγρίνιο κόντρα στον Παναιτωλικό, ο οποίος αμύνθηκε εξαιρετικά σε όλο το 90λεπτο. Πρώτη απώλεια των Πειραιωτών στο πρωτάθλημα.

Η ομάδα του Μίτσελ δεν παρουσίασε την εικόνα που είχε δείξει στα τελευταία ματς, «παγιδεύτηκε» στον τρόπο παιχνιδιού του Παναιτωλικού και έμεινε στο 0-0.

Οι «ερυθρόλευκοι» παραμένουν στην πρώτη θέση αλλά είδαν τη διαφορά τους από τον δεύτερο ΠΑΟΚ να μειώνεται στον ένα πόντο.

Μέτριος στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός, «παγιδεύτηκε» στον τρόπο παιχνιδιού του Παναιτωλικού και όποιες ευκαιρίες δημιούργησε τις οφείλει στον Βάις, ο οποίος για ακόμη ένα βράδυ φάνηκε να έχει πολλά κέφια.

Το δεύτερο μέρος ήταν ακόμη χειρότερο για τους «ερυθρόλευκους, αφού δεν δημιούργησαν την παραμικρή ευκαιρία, ενώ αντίθετα ο Παναιτωλικος κατάφερε σε τρεις περιπτώσεις να φανεί απειλητικός.

Πως παρέταξε τον Ολυμπιακό ο Μίτσελ

Στην άμυνα ο Ολυμπιακός είχε δύο αλλαγές σε σχέση με τον αγώνα με την Παρί, ενώ στην επίθεση ο Σαβιόλα πήρε τη θέση του Φουστέρ.

Αναλυτικότερα, κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Ρομπέρτο, με τον Μανιάτη να καλύπτει το δεξί άκρο της άμυνας και τον Χολέμπας το αριστερό. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο αποτέλεσαν οι Σιόβας και Μανωλάς.

Από εκεί και πέρα, στο χώρο της μεσαίας γραμμής δεν υπήρξαν αλλάγές, αφού οι Μασάντο, Σάμαρης και Τσόρι Ντομίνγκες δεν μετακινήθηκαν, ενώ και οι Βάις- Μήτρογλου παρέμειναν στην αρχική ενδεκάδα.

Αντίθετα, ο Χαβιέ Σαβιόλα επέστρεψε στο αρχικό σχήμα και πήρε τη θέση του τραυματία Φουστέρ.

Πίεση με Βάις- Σαβιόλα

Στο πρώτο τέταρτο ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα, όμως φαινόταν να έχει ιδιαίτερα δραστήριους τους Βάις και Σαβιόλα, οι οποίοι δημιουργούσαν «πονοκεφάλους»  στην άμυνα του Παναιτωλικού.

Η μεγάλη ευκαιρία πάντως για τους φιλοξενούμενους ήρθε στο 7ο λεπτό μετά από στημένη εκτέλεση φάουλ του Βάις. Ο Σιόβας από πολύ καλή θέση έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Από την άλλη οι γηπεδούχοι έψαχναν στις αντεπιθέσεις κάποια καλή ευκαιρία, αλλά κυρίως οι Μανωλάς και Σιόβας αμύνονταν αρκετά καλά.

«Νευρική» συνέχεια, «μαγικός Βάις

Η συνέχεια στον αγώνα δεν ήταν ανάλογη, αφού η ομάδα του Αγρινίου έκλεινε καλά τους διαδρόμους και οι παίκτες του Ολυμπιακού δεν έβρισκαν λύσεις.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να υποπίπτουν σε αρκετά λάθη στο χώρο της μεσαίας γραμμής και να μην μπορούν να αποδώσουν καλό ποδόσφαιρο.

Πάντως, στο 26ο λεπτό ο Βάις «χόρεψε» τρεις παίκτες της αντίπαλης άμυνας και έστρωσε στον Σαβιόλα, το σουτ του οποίου όμως βρήκε στην εξωτερική πλευρά του αριστερού δοκαριού του Παναιτωλικού.

Πάνω- κάτω η μπάλα και πολλά νεύρα

Στο τελευταίο διάστημα του πρώτου ημιχρόνου ο αγώνας «χάλασε» αφού συνεχώς οι γηπεδούχοι διαμαρτύρονταν για κάθε απόφαση του Σιδηρόπουλου, ο οποίος έδειχνε να έχει χάσει τον έλεγχο του αγώνα.

Από το 30΄ και μετά πάντως ο Παναιτωλικός «ανοίχτηκε» στο γήπεδο και έψαξε κάποιες ευκαιρίες, χωρίς όμως να ανησυχήσει τον Ρομπέρτο.

Από την άλλη ο Σαβιόλα είχε ακόμα μία καλή φάση, αλλά αστόχησε στο σουτ που επιχείρησε, ενώ φάουλ του Μήτρογλου με τη λήξη του ημιχρόνου έφυγε λίγο άουτ.

Χαμηλός ρυθμός και ντεμπούτο Εντινγκά

Στην επανάληψη ο ρυθμός ήταν ακόμη πιο πεσμένος σε σχέση με το πρώτο μέρος, με τον Μίτσελ να αναγκάζεται να περάσει στο παιχνίδι τον Εντινγκά λόγω τραυματισμού του Μασάντο.

Μάλιστα στο 54΄ πέρασε στον αγώνα και ο Κάμπελ αντί του Ντομίνγκες, με το σύστημα να μετατρέπεται σε 4-4-2.

Οι ερυθρόλευκοι όμως συνέχιζαν να προβληματίζουν μ ε την απόδοσή τους και είναι χαρακτηριστικό πως η πρώτη τελική τους στο δεύτερο μέρος ήρθε μόλις στο 59ο λεπτό με μακρινό σουτ του Σάμαρη.

Ανέβηκε και απείλησε ο Παναιτωλικός

Όσο κυλούσαν τα λεπτά ο Παναιτωλικός ανέβαζε την απόδοσή του και κατάφερε μάλιστα να δημιουργήσει τρεις καλές ευκαιρίες στο διάστημα 60’- 70΄, ενώ την ίδια ώρα ο Ολυμπιακός δεν απείλησε.

Στο 74ο λεπτό μάλιστα ο Μίτσελ πραγματοποίησε και την τελευταία του κίνηση βάζοντας στο παιχνίδι και τον Γιαταμπαρέ αντί του Σάμαρη.

Πίεση δίχως αποτέλεσμα

Στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα ο Ολυμπιακός πίεσε μαζικά για να καταφέρει να φτάσει στο γκολ που θα του έδινε τη νίκη αλλά δεν τα κατάφερε.

Πάντως στο 90ο λεπτό ο Μήτρογλου βρήκε με κεφαλιά το δρόμο προς τα δίχτυα αλλά το γκολ που πέτυχε σωστά ακυρώθηκε αφού βρισκόταν σε εμφανή θέση οφσάιντ.

Μάλιστα, στην τελευταία φάση του αγώνα ο Χολέμπας εκτέλεσε ωραία φάουλ από πλάγια θέση αλλά ο τερματοφύλακας του Παναιτωλικού με φοβερή εκτέλεση κράτησε το 0-0 που ήταν και το τελικό σκορ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου