Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Που μπορεί να παίξει ο Σαβιόλα

Σε αντίθεση με ό, τι πιστεύουν αρκετοί, ο Χαβιέ Σαβιόλα δεν ήρθε ως αντί- Τζιμπούρ, καθώς μπορεί να προσφέρει από πολλές θέσεις.

Ο Αργεντινός άσος του Ολυμπιακού μπορεί να προσφέρει αρκετές λύσεις στον Μίτσελ, καθώς δεν περιορίζεται σε μία μόνο θέση στο γήπεδο.

Σίγουρα, η «κλασική» του θέση είναι στην κορυφή της επίθεσης, αλλά εκεί υπάρχει και ο Κώστας Μήτρογλου, ο οποίος φέτος θέλει να «αρπάξει» την ευκαιρία μετά τη φυγή του Τζιμπούρ.

Οπότε ο Ισπανός τεχνικός των Πειραιωτών πρέπει να καταφέρει να τους έχει και τους δύο μαζί στην ενδεκάδα, κάτι που μπορεί να γίνει σε δύο περιπτώσεις.

Η πρώτη είναι και η πιο ορθολογική. Δηλαδή να τοποθετηθεί πίσω από τον Έλληνα επιθετικό, σε ένα σύστημα με αρκετό ρίσκο.

Κάπως έτσι θα μπορεί να αγωνίζεται ο Ολυμπιακός στα παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος. Δηλαδή με ένα αμυντικό χαφ, «8αρι» τον Τσόρι, στα εξτρέμ στον Βάις και τον Μολό (;) και τον Σαβιόλα πίσω από τον Μήτρογλου.

Η δεύτερη περίπτωση, που θα συμβαίνει σε «ειδικές» περιστάσεις, είναι να χρησιμοποιείται στα άκρα της επίθεσης.

Είναι μία θέση την οποία γνωρίζει ο Αργεντινός, αν και δεν έχει χρησιμοποιηθεί σε αυτή πολλές φορές στην καριέρα του.

Πάντως το δεδομένο είναι πως πλέον ο Μίτσελ έχει πολλές λύσεις και ο Ολυμπιακός από τη μέση και μπροστά αποκτά ποιότητα και ταχύτητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου