Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

Έχασε ή κέρδισε από την πώληση Παπανικολάου;

Ο Κώστας Παπανικολάου αποτελεί παρελθόν από τον Ολυμπιακό και πλέον το μεγάλο ερώτημα είναι κατά πόσον οι ερυθρόλευκοι έχασαν ή  κέρδισαν από αυτή τη μεταγραφή.

Ο «Παπ» αποτέλεσε έναν από τους κυριότερους μοχλούς στην ξέφρενη πορεία του Ολυμπιακού τα τελευταία δύο χρόνια, βοηθώντας τα μέγιστα στο να φτάσει η ομάδα του στην κορυφή της Ευρώπης δύο συνεχόμενες χρονιές.

Το πάθος και η ένταση που έβγαζε σε κάθε φάση, σε κάθε αναμέτρηση τον είχαν κάνει έναν από τους αγαπημένους παίκτες της εξέδρας.

Πλέον όμως, όπως και ο Άντιτς, όπως και ο Χάινς, δεν θα αγωνίζεται τη νέα χρονιά με το δαφνοστεφανωμένο έφηβο στη φανέλα. Ομολογουμένως η «παρέα» που τρέλανε όλη την Ευρώπη δεν είναι πια η ίδια, καθώς της λείπουν τρία βασικά στελέχη της.

Η λογική λέει πως ο Ολυμπιακός θα βγει κερδισμένος μόνο οικονομικά, αφού αγωνιστικά, δύσκολα θα υπάρξει βελτίωση. Όμως αυτή η ομάδα είναι γεννημένη για τα δύσκολα. Και δεν πρέπει να ξεχνάμε πως μπορεί να έχασε πολύτιμα γρανάζια, όμως κράτησε το σημαντικότερο, τον αρχηγό Βασίλη Σπανούλη.

Και πλάι του ο Λο, ο Πρίντεζη, ο Σλούκας, ο Κατσίβελης, ο υγιής Μάντζαρης, ο Περπέρογλου και η «ολοκαίνουρια» front line, μπορεί να μην τρομάζουν πολλούς αλλά έτσι είναι καλύτερα.

Αν ο Ολυμπιακός κρατούσε τον Παπανικολάου και έπαιρνε και τον Ντέιβις από την Χίμκι για τη θέση «5», τότε θα γινόταν πανίσχυρος και αυτόματα το φαβορί για τον τίτλο.


Πλέον, δίχως τον «Παπ» και με τον Μπέγκιτς ως σέντερ, θα είναι πάλι αουτσάιντερ. Όπως δηλαδή ήταν και τα δύο προηγούμενα χρόνια. Όπως του αρέσει..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου